info@dedokterinevenwicht.nl | 06-38308893

Veerkracht en Leiderschap voor psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ

Psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ staan vaak onder grote werkdruk. De complexiteit van het werk, de voortdurende veranderingen in de GGZ en ingrijpende incidenten zoals suïcides en geweld maken het werk niet altijd makkelijk. Het is lastig om in die omgeving ervaringen en emoties ruimte te geven. Je rol en positie maken dat je geneigd bent er vooral voor de ander te zijn. Leidinggeven is in de context van de huidige GGZ soms moeilijk, terwijl juist constructief en positief leidinggeven kan bijdragen aan een gezonde omgeving waarin professionals met elkaar werkdruk en gebeurtenissen kunnen dragen.

Veerkracht en Positief Leiderschap (www.dekarkoele.nl) is een nascholingsweekeinde met als doel de emotionele veerkracht en leiderschapskwaliteiten van psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ verder te ontwikkelen. Dit weekeinde biedt hen de kans om ervaringen te delen, te leren van en met elkaar om effectiever leiding te geven en zo beter om te gaan met de emotionele belasting van hun werk. Dit nascholingsweekeinde bestaat uit een combinatie van verschillende workshops, ontspanning en meditatie. In de workshops wordt ingegaan op de theorie van stresshantering en enkele toonaangevende leiderschapsvisies.

Met een interactieve deelname wordt casuïstiek besproken waarbij met de aangeboden theorie en intervisie nieuwe ervaringen worden opgedaan die kunnen helpen vaardigheden en inzichten te verbreden, met een focus op de toepasbaarheid ervan in de praktijk. Sprekers zijn Witte Hoogendijk, hoogleraar psychiatrie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, Inge Kroese, voormalig huisarts, ervaren coach en oprichter van Hartlanders.nl (https://hartlanders.nl/), en Frits van der Wurff, psychiater, MBA, alsmede ervaren coach.

Accreditatie is voor 12 punten bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie verkregen en is voor Verpleegkundig Specialisten GGZ voor 12 punten aangevraagd. Meld je aan:

(www.dekarkoele.nl)

 

dedokterinevenwicht

Heb je een vraag?

Stuur ons een e-mail, maak gebruik van het contact formulier.

* berichten worden beveiligd verstuurd en voldoet aan de medische beveiligingswet